Vrhovni tužilac Crne Gore negirao uzimanje mita

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja (Arhiva)

Vrhovni državni tužitelj Crne Gore Ivica Stanković negirao je sinoć „sve tvrdnje“ koje je izrekao sekretar crnogorskog državnog tužilaštva Nenad Vujošević o navodnom podmićivanju prvog čovjeka Tužilaštva ove države, prenosi agencija Beta.

Stanković je u reagiranju pozvao nadležne državne organe da „preduzmu sve neophodne korake kako bi se utvrdila puna istina“ u ovom slučaju.

„Na ovakvoj režiji pozavidjeli bi svi svjetski režiseri“, Stankovićev je komentar na snimak koji je objavio odbjegli predsjednik Atlas grupe Duško Knežević.

Knežević je dostavio sinoć medijima audiosnimak na kome se čuje njegov i razgovor izvjesne osobe za koju tvrde da je sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Vujošević i koji kaže kako je novac koji mu je dao Knežević predao vrhovnom državnom tužitelju Ivici Stankoviću, piše Beta.

Stanković se navodno u zamjenu za novac, „obavezao da prestane progon određenih inostranih klijenata Atlas banke“, prenosi Beta.

Osumnjičena tri direktora

Na dostavljenom snimku, piše dalje Beta, čuje se i kako osoba za koju u saopćenju tvrde da je Vujošević kaže kako se Stanković ništa ne pita, moli Kneževića da ne objavljuje snimak, jer tvrdi kako će Stanković jednostavno reći da mu on nije davao novac.

Knežević traži od Vujoševića da utiče na Stankovića kako bi se pustio njegov kum Dejan Sekulić i prijeti kako će, ako se to ne desi, objaviti snimak.

Sekulić je uhapšen u avgustu, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči trojicu bivših direktora Atlas banke da su mu, suprotno bankarskim procedurama, odobrili kredit od 365.000 eura, koji je narastao na dug od gotovo 600.000 eura.

Protiv Kneževića se vodi više istraga Specijalnog tužilaštva koje se odnose na utaju poreza, pranje novca i zloupotrebu službenog položaja.

Predsjednik Atlas grupe – Knežević, izbjegao je hapšenje odlaskom iz Crne Gore u Veliku Britaniju, čiji je također državljanin.

Izvor: Agencije