Volocopter prodaje karte za prvi let zračnim taksijem

Volocopter je svoje putničke dronove testirao u Stuttgartu, Helsinkiju i Singapuru (EPA)

Početkom ove sedmice na berlinskom Greentech festivalu, Volocopter, pionir urbane mobilnosti u zraku (UAM), objavio je da je počela prva javna prodaja na svijetu za  rezervaciju letova električnim zračnim taksijima, Traffictechnologytoday.com. 

Tako ljubitelji Volocoptera širom svijeta mogu rezervirati karte putem interneta i biti među prvima koji će koristiti ovaj novi vid mobilnosti. VoloFirst košta 300 eura i može se rezervirati s pologom od deset posto. Na raspolaganju je samo hiljadu pretprodaja na određeno vrijeme.

Volocopter je svoje putničke dronove testirao u Stuttgartu, Helsinkiju i Singapuru, stoji u saopćenju kompanije.

Rezervacije širom svijeta

„Na osnovu naših javnih probnih letova i evidencije o regulatornim dostignućima, otvorili smo put da električni letovi u gradovima postanu uobičajeni za samo nekoliko godina. S početkom rezervacija, sada pozivamo naše fanove i inovatore širom svijeta da nam se pridruže i budemo među prvima koji će iskusiti ovaj novi i uzbudljivi oblik mobilnosti “, rekao je izvršni direktor Volocoptera Florian Reuter.

Time  ova njemačka kompanija postaje prva koja je odlučila komercijalizirati još nezavršenu tehnologiju, i prije nego je dobila regulatorne dozvole za let. 

Rezervacije za prve letove VoloCityja dostupne su širom svijeta na platformi za rezervaciju Volocopter.

Izvor: Agencije