Oglasi

Volkswagen ukida bonuse menadžerima

Ukidaju se bonusi zbog skandala u vezi sa manipuliranjem testovima ispušnih plinova.
Brojni članovi Nadzornog odbora VW-a predlažu da se menadžeri odreknu bonusaAP - Ilustracija

Njemačka kompanija Volkswagen (VW) saopćila je u srijedu da će vodećim menadžerima kompanije ukinuti bonuse poslije skandala u vezi sa manipuliranjem testovima ispušnih plinova iz automobilskih motora.

U saopćenju VW-a se navodi da su se menadžeri složili da kompanija mora poslati upozorenje u vezi plata članova Upravnog odbora u svjetlu trenutne situacije.

Iz kompanije su dodali da razmatraju različite mogućnosti, ali da će rezultati ove odluke biti značajno smanjenje varijabilne zarade.

Predloženo odricanja bonusa

Najavili su da će više detalja biti objavljeno u godišnjem izvještaju 28. aprila.

U izvještajima objavljenim ranije navodi da se novi direktor VW Matthias Muller zalaže za smanjenje bonusa za približno 30 posto, iako brojni članovi Nadzornog odbora predlažu da se menadžeri odreknu bonusa i daju primjer ostalim radnicima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.