Oglasi

Vlasti Venecuele zatražile prijevremene predsjedničke izbore

Vlasti Venecuele predložile su prijevremene predsjedničke izbore prije kraja aprila na kojima će se kandidovati sadašnji predsjednik Nicolas Maduro.
Maduro želi iskoristiti podjele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandatEPA

Vlasti Venecuele predložile su u utorak prijevremene predsjedničke izbore prije kraja aprila na kojima će se kandidirati sadašnji predsjednik Nicolás Maduro.

"Predsjednički izbori u Venecueli trebali bi biti održani prije 30. aprila", saopćila je Ustavotvorna skupština, prenosi Beta.

U posljednjih nekoliko sedmica u Venecueli su se spominjali prijevremeni predsjednički izbori u prvoj polovini ove godine umjesto u decembru kako bi Maduro iskoristio podjele u opoziciji da bude izabran za novi šestogodišnji mandat.

Politička kriza

Maduro, čija je Socijalistička partija pobijedila na lokalnim izborima u decembru, rekao je nedavno da će opozicijske stranke koje nisu učestvovale na lokalnim izborima biti isključene s predsjedničkih izbora, dodajući da je to jedan od kriterija Ustavotvorne skupštine.

Duboka politička i ekonomska kriza mjesecima potresa Venecuelu, kojoj su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.