Više prostora na Twitteru za nogometno SP, zemljotrese, izbore…

Kada „kliknu“ na takvo obavještenje, korisnicima će biti ponuđeni twitovi, fotografije i videosnimci na tu temu (EPA)

Kompanija Twitter, sa sjedištem u američkom San Franciscu, saopćila je kako mijenja svoj servis kako bi dala više prostora značajnim događajima kao što su predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo, zemljotresi, kraljevska vjenčanja i izbori – u pokušaju da korisnicima istoimene društvene mreže na internetu olakša pronalaženje interesantnih objava.

Kako prenose agencije, firma iz Sjedinjenih Američkih Država najavljuje kako će početi obavještavati korisnike aplikacije o događajima koji bi ih mogli interesirati.

Dodaje se kako će takve događaje promovirati u posebnom dijelu stranice za pretraživanje na mreži.

Ptičica na ramenu

Takva obavještenja će se pojaviti u vrhu objava, a korisnici će prvo njih vidjeti kada otvore aplikaciju na svom pametnom telefonu, rekla je potpredsjednica Twittera za proizvodnju Kate Coleman.

„Želimo da Twitter bude ptičica na vašem ramenu koja vam govori ono što treba da znate kada trebate to znati“, istakla je Coleman na brifingu za novinare.

Kada „kliknu“ na takvo obavještenje, korisnicima će biti ponuđeni twitovi, fotografije i videosnimci na tu temu, objašnjava agencija Reuters.

Izvor: Agencije