Oglasi

Više od 140 ilegalnih ulazaka u Sloveniju za sedam dana

Najveći broj migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, koji su pokušali prijeći, zabilježen je u Koperu.
U Novom Mestu 27 stranaca je ilegalno prešlo granicu Hrvatske i SlovenijeEPA - Arhiva

Policijski službenici Ljubljane, Kopera i Novog Mesta zabeležili su više od 140 ilegalnih prelazaka granice u proteklih nedelju dana.

U Novom Mestu 27 stranaca je ilegalno prešlo granicu sa Hrvatskom, a radi se o 16 državljana Alžira, pet Sirijaca i državljanima Irana, Iraka, Maroka, Egipta, Tunisa i Libije i oni su procesuirani, prenosi STA.

Još dva stranca otkrivena su na graničnom prelazu Dobova tokom kontrole voza koji je prevozio žitarice iz Srbije.

Uhapšena dvojica krijumčara

Migranti su pokušali da pređu granicu Slovenije skrivajući se u šasiji vagona, a najveći broj migranata koji su pokušali da pređu granicu zabeležen je u Koperu gde je zabeleženo 64 ilegalna prelaska.

Kako se navodi, radi se uglavnom o migrantima sa Bliskog istoka.

Od svih 140 i više ilegalnih migranata, njih 15 je tražilo međunarodnu zaštitu, osam se vratilo u Hrvatsku, dok još 37 treba da se vrati.

Dodaje se i da su uhapšeni jedan Pakistanac i jedan Italijan koji su pokušali da prokrijumčare u Sloveniju 10, odnosno 16 migranata.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.