Oglasi

Više od 115.000 narudžbi Tesle Model 3 u 24 sata

Broj narudžbi konstantno raste, iako novo vozilo neće biti dostupno tržištu do kraja naredne godine.
Novi Model 3 imat će početnu cijenu od 35.000 dolara, što je upola manje u odnosu na cijenu dva aktuelna Teslina modelaReuters

Američka automobilska kompanija Tesla Motors predstavila je novi, jeftiniji model električnog automobila namijenjenog masovnom tržištu, a u prva 24 sata je primila više od 115.000 porudžbina, javlja agencija AP.

Iz kompanije su saopćili kako broj narudžbi konstantno raste, iako novo vozilo neće biti dostupno tržištu do kraja naredne godine.

Novi Model 3 imat će početnu cijenu od 35.000 dolara, što je upola manje u odnosu na cijenu dva aktuelna Teslina modela koja su u prodaji, Model S i Model X, čija je početna cijena 70.000 dolara, prenosi agencija AFP.

"Ukupan broj porudžbina primjeraka Modela 3 je u protekla 24 sata premašio cifru od 115.000", izjavio je osnivač kompanije Elon Musk tokom predstavljanja novog automobila u dizajnerskom studiju ove kompanije u Los Angelesu.

Brojni sigurnosni sistemi

Musk je ovo vozilo opisao kao "krajnji korak u master planu, a to je vozilo dostupno za masovno tržište".

Automobil ima panoramski stakleni krov, standardno je opremljen auto-pilotom i brojnim sigurnosnim sistemima, a moći će, prema riječima Muska, preći 350 kilometara prije nego se baterije potroše.

S Modelom 3 kompanija Tesla namjerava pokazati kako su njena vozila za širu javnost i kako je spremna za masovnu proizvodnju vozila, ocjenjuje AFP.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.