Đoković osvojio turnir u Miamiju i oborio brojne rekorde

Novak Đoković je postao prvi teniser koji je četiri puta 'vezao' titule na Indian Wellsu i Miamiju (EPA)

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pobjednik je ATP turnira Masters serije u Miamiju, nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Japanca Keija Nishikorija sa 6:3,i 6:3.

Tim je i treći put zaredom osvojio Miami, ali i postao igrač s najviše Masters titula u povijesti – 28, te ujedno igrač koji je najviše zaradio na turnirima.

Đoković je do sada u karijeri inkasirao 97.171.248 dolara, a trijumfom u Miamiju zaradio je dodatnih 1.028.300 dolara.

Time je preskočio do sada najbogatijeg Rogera Federera, koji je zaradio 97.885.881 dolar.

Na trećem mjestu je Rafael Nadal sa 76.378.282 dolara, slijedi Andy Murray sa 43.573.446 i Pete Sampras sa 43.280.489 dolara.

‘Jedan od najboljih turnira’

Osvajanjem šeste titule u Miamiju, Đoković se izjednačio s Andre Agassijem, ali i postao prvi tenisač koji je četiri puta “vezao” titule na Indian Wellsu i Miamiju.

“Čestitam Keiju na dobroj igri, nadam se da me nećeš uhvatiti sledeći put. Majami je jedan od najboljih turnira na ATP-u i svi smo se osećali dobro ovde. Mnogi pričaju da će ovaj turnir da se preseli, ali obećavam vam da se vidimo sledeće godine”, poručio je Ðoković poslije meča.

On je naglasio da ima posebnu koncekciju s turnirom u Miamiju, jer je upravo na tom mjestu osvojio prvu Masters titulu 2007. godine.

Nishikori je priznao da je Đoković zasluženo slavio, jer igra u sjajnoj formi.

“Čestitam Novaku na dva izvanredna turnira u nizu. Bio je težak meč, uvijek je tako kada igrate protiv Ðokovića, on je veliki izazov. Nadam se da ću uspjeti sljedeći put osvojiti Masters”, rekao je Nishikori.

Azarenka najbolja u ženskoj konkurenciji

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka osvojila je jaki WTA turnir u Miamiju, nakon što je prethodno u finalu pobijedila Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6:3 i 6:2, poslije 80 minuta igre.

To je 20. naslov u karijeri za Azarenku i treći ove godine.

Prije toga osvojila je turnire u Indian Wellsu i Brisbaneu.

Ujedno, Azarenka je postala četvrta tenisačica u povijesti sa tri naslova u Miamiju, čime se pridružila sestrama Williams i Steffi Graf.

Izvor: Agencije