Videopriča: Skrivena poruka Trumpu na naslovnici ‘Timea’

 

Novoizabrani predsjednik SAD-a Donald Trump proglašen je za ličnost godine u izboru američkog magazina Time, saopćio je taj list.

“To je velika čast, to mnogo znači”, rekao je Trump u emisiji Today na televiziji NBC nakon što je proglašen za Timeovu ličnost godine, prenosi Reuters.

Ipak, mnogi korisnici društvenih mreža prepoznali su skrivenu poruku s naslovnice američkog magazina i objavili brojne fotomontaže kojima ismijavaju američkog predsjednika.

Neki su ukazali na položaj slova “M”, koje na Trumpovoj glavi izgleda kao đavolji rogovi.

“Već 90 godina Time imenuje za ličnost godine osobu koja ima najjači utjecaj u svijetu, dobar ili loš. Danas je to, bez sumnje, Donald Trump”, rekao je Ben Goldberger, pomoćnik glavnog urednika Timea.

Trump je za američku televiziju komentirao podnaslov, u kojem se navodi da je on predsjednik “razjedinjenih američkih država”.

“Riječ ‘razjedinjene’ pomalo je besmislena. Ja još nisam predsjednik i nisam nikoga razjedinio”, rekao je Trump.

Drugi kandidati

Trumpovi konkurenti u užem krugu za izbor ličnosti godine Timea bili su njegova protivkandidatkinja Hillary Clinton i ruski predsjednik Vladimir Putin, među 11 političara, naučnika, biznismena, javnih ličnosti i zvijezda šoubiznisa.

Među kandidatima za ličnost godine bili su i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, premijer Indije Narendra Modi i bivši lider UKIP-a Nigel Farrage, navode mediji.

Time je ličnošću godine u 2015. godini proglasio njemačku kancelarku Angelu Merkel.

Izvor: Al Jazeera i agencije