Videopriča: Roditelji izbacili 30-godišnjeg sina

Roditelji 30-godišnjeg muškarca pribjegli su drastičnim mjerama i podnijeli tužbu da bi svog sina natjerali da se iseli iz njihove kuće u američkoj saveznoj državi New York.

U sudskim dokumentima navodi se da Michael ne plaća stanarinu niti pomaže u kućnim poslovima, a ignorisao je i ponudu roditelja da mu finansijski pomognu vezano za osamostaljenje.

Iako mu je uručeno već pet upozorenja za iseljenje, roditelji ističu da se njihov sin i dalje odbija iseliti.

Michael tvrdi da, pravno gledano, on nije dobio dovoljno upozorenja za iseljenje, prenosi agencija Tanjug.

Nakon višemjesečnog neuspješnog nagovaranja sina da se iseli gospođa i gospodin Rotondo 7. maja podnijeli su tužbu protiv njega Vrhovnom sudu okruga Onondaga.

Advokat roditelja kaže da njegovi klijenti nisu više znali na koji način da nagovore sina da se iseli.

“Odlučili smo da moraš neodložno napustiti kuću”, stoji u prvom pismu roditelja od 2. februara.

Michael je taj nalog ignorisao, a roditelji su mu onda poslali službeni dopis o iseljenju, koji su napisali uz pomoć advokata.

“Ovim se smatraj izbačenim. Ako se ne iseliš do 15. februara, pokrenut ćemo pravni postupak”, piše u dopisu od 13. februara, koji je potpisala majka.

Ponudili 1.100 dolara

Ni tu nije kraj “muka” roditelja 30-godišnjeg Michaela. Oni su mu potom ponudili 1.100 dolara, oštro kritikujući njegovo ponašanje.

“Postoje slobodna radna mjesta čak i za one sa slabim radnim iskustvom, kao što je tvoj slučaj – moraš raditi!”, naveli su roditelji.

Ipak, 30. marta postalo je jasno da njihov sin ni dalje nema namjeru otići.

U aprilu su roditelji otišli u okružni sud da se raspitaju mogu li izbaciti sina iz kuće. Tamo im je rečeno da se moraju obratiti Vrhovnom sudu s obzirom na to da je riječ o članu porodice, što su oni i učinili.

Michael je tužbu roditelja nazvao “odmazdom” i od suda je zatražio da odbaci tužbu.

Ročište pred Vrhovnim sudom zakazano je krajem mjeseca, samo nekoliko sedmica prije nego što Michael napuni 31 godinu.

Izvor: Al Jazeera i agencije