Oglasi

Videopriča: Nema solidarnosti s Pakistanom

Korisnici društvenih mreža pitaju gradonačelnicu Pariza zašto ne osvijetli Ajfelovu kulu u počast pakistanskim žrtvama, kao nakon napada u Briselu.

The Eiffel Tower Did Not Light Up for Pakistan

People kept sharing images of the Eiffel Tower lit up in the colors of the Pakistani flag after the Lahore attack. But it wasn't what it looked like.

Posted by AJ+ on Tuesday, March 29, 2016

Nakon napada u pakistanskom gradu Lahoreu na društvenim mrežama su podijeljene fotografije Ajfelove kule.

Navodi se da su svjetla na kuli bila ugašena, a potom je kula osvijetljena zelenom i žutom bojom iz solidarnosti sa Pakistanom nakon krvavog napada u Lahoreu.

Ipak, postoji jedan problem, a to je da Ajfelova kula nije svijetlila zbog napada u Lahoreu, kao što se desilo nakon napada u Briselu, kada je bila osvijetljena u bojama belgijske zastave.

Fotografija kule osvijetljene zelenom i žutom bojom je snimljena 2007. godine, kada se u Parizu održavalo Svjetsko prvenstvo u ragbiju.

Brojni korisnici Twittera zatražili su od gradonačelnice Pariza da osvijetli Ajfelovu kulu u znak sjećanja na žrtve napada u Pakistanu.

Ona je branila odluku da to ne učini.

"Napadi se svakodnevno događaju širom svijeta i mi žrtvama odajemo počast na drugi način. Napadi u Briselu imaju specifičan odjek zato što imamo posebnu vezu sa Briselom", kazala je Anne Hidalgo.

Najmanje 70 ljudi poginulo je u napadu u Lahoreu, dok je više od 340 ozlijeđeno.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.