Oglasi

Videoporuka Davora Dragičevića: Nikada neću odustati, mogu me i ubiti

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića poručio je da je još pri zdravom razumu i da ga nisu uspjeli likvidirati.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, oglasio se prvi put nakon osam dana i protesta u Banjoj Luci 30. decembra, kada su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (MUP RS) uhapsili veći broj pripadnika grupe "Pravda za Davida".

Na videosnimku koji je na Facebook-grupi "Pravda za Davida" objavila Davorova bivša supruga Suzana Radanović Dragičević je poručio da je još pri zdravom razumu i da ga nisu uspjeli likvidirati.

"Mogu me fizički ubiti, ali ostalo mi nikada neće oduzeti, a to je istina i pravda za Davida. Istinu znamo i zato je jedini zahtjev da se predmet prebaci na državno tužilaštvo i sve će vrlo brzo biti gotovo. To je ono čega se oni plaše. Nijednu grešku nismo napravili za deset mjeseci, a ophode se tako prema nama jer nemaju gdje", rekao je otac ubijenog mladića.

Članovima grupe "Pravda za Davida" poručio je da nemaju sebi šta zamjeriti i da bi vlasti uradile isto i da nisu bili na ulici, prenosi portal Klix.ba.

Rekao je da su, ako mu se nešto dogodi, krivci za to Dragan Lukač, Darko Ilić, pripadnici MUP-a RS s pres-konferencije, Milorad Dodik, Željka Cvijanović, tužioci, te svi oni koji su učestvovali u montiranom procesu u ubistvu njegovog djeteta. Poručio je da nikome ko je napustio grupu "Pravda za Davida" ne zamjera i zahvalio svima što su bili uz njega.

"Ja idem do kraja, s vama ili bez vas. Ja nikada neću odustati. Ubili su mi dijete. Mir Božiji, Hristos se rodi svim pravoslavnim vjernicima. Nek' im dođe mir u kuću. Nek' budu danas sa svojim porodicama. Meni treba pravda za Davida Dragičevića. Ja vas nisam napustio i neću vas nikada napustiti. Također, vjerujem, ni vi mene. Idem do kraja, hrabro i istrajno", rekao je taj Banjalučanin.

Dostojanstvena borba

Naglasio je da je ovo sve montirani proces i da je jasno rekao kako nije ovdje da nekoga ruši, ni on ni grupa "Pravda za Davida".

"Uništili su mi najsvetije, 280 dana mirne i dostojanstvene borbe za moje dijete i sve nas. Morate shvatiti da ovo više nije borba za Davida već borba za sve nas, svu našu djecu. Mog Davida nema, nikad ga ja više vidjeti neću. Zavjetovao sam se na grobu: ako sad ne istrajemo, pobiće nas sistem. To je sistem od kojeg deset mjeseci tražim samo da radi svoj posao. Krenuli su u likvidaciju mene, moje porodice i svih vas. Oni na tome neće stati. Moja smrt je mala žrtva za sve. Jednog dana će se riješiti, nema Davida, nema mene. Šta ćete vi?"

"Ja nisam pobjegao, ja sam se sklonio. Rekao sam: nećete me ubiti kao Davida. Bez borbe ne ide. Oni više nemaju gdje. Rješenjem ovog slučaja, za koji imamo dokaze, sve se rješava. Oni neće priznati zločin. Moramo ići tražiti istinu na drugom mjestu, kroz institucije mirno i dostojanstveno. Još uvijek sam živ i zdrav, voli vas vaš ćaća, nikad vas iznevjeriti neće. Ko hoće idemo do kraja. Pravda za Davida, pravda za svu djecu. Ovo se jednom završiti mora", rekao je Dragičević.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.