Video: Zapalio se avion Singapore Airlinesa

Izvor: Facebook/Lee Bee Yee via Storyful

Avion kompanije Singapore Airlines na letu Singapur – Milano zapalio se nakon što je prinudno sletio na singapurski aerodrom Changi s kojeg je i poletio.

Vatrogasci su ubrzo ugasili vatru, a niko od 222 putnika i 19 članova posade nije povrijeđen u tom incidentu, saopćila je aviokompanija.

Avion se vratio na polazni aerodrom nakon upozorenja na nizak nivo ulja u motoru, ali se po slijetanju zapalio desni motor Boeinga 777-300ER, prenio je Reuters.

Kvar na motoru

“Putnici su iskrcani i prevezeni autobusom do zgrade terminala. Bit će prebačeni u drugi avion, koji bi kasnije danas trebao poletjeti za Milano”, navodi se u saopćenju aviokompanije.

Let SQ368 na liniji Singapur – Milano poletio je jutros u 2:05 sati, ali je dva sata kasnije pilot objavio da je došlo do kvara u radu motora i da će se avion vratiti u Singapur, navode lokalni mediji.

Na fotografijama i videosnimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako desno krilo aviona, starog deset godina, gori nakon slijetanja, dok vatrogasna kola jure da ga ugase.

Izvor: Agencije