Oglasi

Video: Vučić Putinu poklonio šarplaninca Pašu

To je treći pas kojeg je Vladimir Putin dobio kao poklon od zvaničnika drugih država.

Izvor: Tanjug

Tokom njegove posjete Srbiji, ruski predsjednik Vladimir Putin je od njegovog kolege na poklon dobio psa, tromjesečno štene šarplaninca po imenu Paša.

To je treći pas kojeg je Vladimir Putin dobio kao poklon od zvaničnika drugih država.

Prema riječima domaćih zvaničnika, simbolika ovakvog poklona leži u tome što je šarplaninac odbrambeni pas poreklom iz Srbije.

Putinova sigurnost

Predsjednik Rusije Vladimir Putin u četvrtak je doputovao u cjelodnevnu službenu posjet Beogradu, gdje mu je domaćin predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Uz sigurnosne mjere na najvišem nivou, o Putinovoj sigurnosti, kako je najavljeno, brine više od 5.000 domaćih policajaca i pripadnika tajnih službi te oko 300 do 350 ruskih pripadnika sigurnosti koji su ranije doputovali u Beograd.

Zbog Putinove posjete Beograd je u četvrtak imao poseban režim prometa, brojne ulice su zatvorene, pojedine od njih još od srijede u 22.00 sata do četvrtka u 20.00 sati, a u svim gradskim školama je najavljena skraćena nastava.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.