Video: Voz pao na autocestu, nekoliko mrtvih

Nekoliko putnika smrtno je stradalo kad je vlak američkog prijevoznika Amtrak iskočio iz tračnica na nadvožnjaku iznad autoceste u američkoj saveznoj državi Washington, prenose američki mediji.  

“Amtrakov putnički vlak, koji je vozio na svojoj prvoj vožnji, iskočio je iz šina nedaleko Duponta i uništio nekoliko vozila koji su prolazili ispod navdvožnjaka na autocesti ‘Interstate 5’. Nekoliko putnika smrtno je stradalo, dok je mnogo njih ozlijeđeno”, potvrđeno je iz ureda šerifa okruga Pierce.

Nekoliko motociklista i putnika u automobilima, na koje su pali vagoni, također su ozlijeđeni, no poginulih nema, dodaju iz šerifovog ureda.

 

“Sve poginule osobe smrtno su stradale u vlaku”, rekao je Ed Troyer iz ureda šerifa okruga Pierce.

Amtrak je prethodno potvrdio “incident” na liniji koja povezuje Seattle i Portland, te su naveli kako ima i ozlijeđenih.

Navodno se vlak, u kojem je bilo 78 putnika i pet članova voznog osoblja, prije nesreće kretao brzinom od 130 kilometara na sat.

“Hitne službe nalaze se na mjestu događaja”, objavila je željeznička tvrtka na Twitteru.

Dio vlaka pao je na autocestu oko 7:30 sati ujutro po lokalnom vremenu.

AP javlja, pozivajući se na službene izvore, da ima “i ozlijeđenih i smrtno stradalih”. Ozlijeđeni su prevezeni u obližnje bolnice.

Zbog nesreće je blokiran promet na autocesti.

Mediji na Twitteru objavljuju fotografije iskliznutog vlaka i dva vagona koja su pala na autocestu, a vozače u cestovnom prometu pozivaju da izbjegavaju područje na kojem se dogodila nesreća.

Lokalni mediji javljaju da se radi o prvoj vožnji na novoj željezničkoj pruzi.

Izvor: Agencije