Oglasi

Video: Vojnici 15 država na vježbi u Lici

Vojnu vježbu na poligonima u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj usmjerava Komanda američkih snaga za Evropu.

Izvor: Ministarstvo obrane Republike Hrvatske / YouTube

Međunarodna vojna vježba "Immediate Response 19", u sklopu koje je u vojarnu "Josip Jović" u Udbini sletjelo 17 helikoptera iz sastava američkih zračnih snaga koji će sudjelovati u vježbi, održava se u Hrvatskoj, priopćeno je iz hrvatskog Ministarstva obrane.

Riječ je o 12 helikoptera UH-60 Black Hawk i pet helikoptera CH-47 Chinook, koji su u Hrvatsku stigli iz zračne baze Aviano iz Italije, a planirano je da sudjeluju u izvođenju zračnog desanta na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Vježba "Immediate Response 19" traje do 6. lipnja, ne samo na poligonima u Hrvatskoj, nego i na području Slovenije i Mađarske.

U vježbi sudjeluje 1.600 pripadnika oružanih snaga Hrvatske, Slovenije, Mađarske, SAD-a, Albanije, Crne Gore, Kosova, Poljske, Francuske, Velike Britanije, Litve, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke.

Vježbu planira i usmjerava Zapovjedništvo američkih snaga za Europu - USEUCOM, s težištem na uvježbavanju snaga zemalja članica A-5 inicijative.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.