Oglasi

Video: Veliki požar zahvatio rafineriju u Texasu

Veliki požar izbio je u rafineriji kompanije Exxon Mobil u Texasu, a vidljiv je visoki stub dima koji se uzdiže u toj oblasti.

Veliki požar izbio je u rafineriji kompanije Exxon Mobil u Texasu, a vidljiv je visoki stub dima koji se uzdiže u toj oblasti.

Požar je izbio u pogonu u mjestu Baytown, gotovo 40 kilometara istočno od Houstona, javio je AP.

Požar je izbio u pogonu u kojem se nalazi materijal polipropilen, a kompanija je zatražila od jednog broja stanovnika u ugroženoj oblasti da se sklone na sigurno radi predostrožnosti, prenosi Tanjug.

Exxon Mobil je saopćio da vatrogasci te kompanije rade na gašenju požara. Tanjug-AP

Exxon Mobil je saopćio da vatrogasci te kompanije rade na gašenju požara.

Također je navedeno da se nadzire kvalitet zraka u tom području te da je sigurnost "uposlenika, poduzetnika i zajednice" glavni prioritet.

U martu je također izbio požar u ovom postrojenju, a lokalni mediji su izvijestili da je vatra izbacivala otrovne čestice u zrak osam dana u nizu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.