Video: Uhapšen Prijedorčanin zbog nasilja prema povratniku

'Nasilnik, srpski nacionalista Renato Marjanović prijetio je Azrinu Hodžiću zbog naljepnice zakonskog i jedinog zvaničnog grba Bosne i Hercegovine' (Facebook)

Prijedorska policija uhitila je Renata Marjanovića iz Prijedora, koji je prethodno fizički ozlijedio i verbalno prijetio povratniku Azrinu Hodžiću jer je na svom kamionu nosio službeni grb Bosne i Hercegovine.

“Lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je na otpadu sekundarnih sirovina u Prijedoru počinio krivična djela ‘zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje’ i ‘tjelesna povreda’ na štetu 39-godišnjeg lica iz Prijedora”, navodi Policijska uprava Prijedor.

Uhićeni Marjanović u ponedjeljak je napao Hodžića, povratnika u Prijedor. Nakon što ga je nekoliko puta udario, natjerao ga je da s vozila ukloni grb Bosne i Hercegovine.

Sve objavio na Facebooku

Nasilnik je nakon toga snimku objavio na svom Facebook-profilu, na kojem se vidi kako od njega zahtijeva da skine grb i za njim ponavlja njegove riječi u kojima veliča bh. entitet Republiku Srpsku i Milorada Dodika.

“Učinilo mi se da je naoružan. Bio je baš nasilan, pa sam uzeo šrafciger i odlučio da skinem grb. Ni sam ne znam otkud mi toliko strpljenja. No, tu nije bio kraj mukama. Tražio je od mene da, dok skidam naljepnicu, ponavljam njegove riječi. Morao sam se izviniti prijedorskim Srbima i Republici Srpskoj zato što imam grb Bosne i Hercegovine na prikolici i obećati da ga više neću stavljati. Sve vrijeme je to snimao mobilnim telefonom”, ispričao je Hodžić novinarima.

Policija je navela kako će “sve dalje mjere i radnje prema licu lišenom slobode preduzimati u saradnji s postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor”.

Izvor: Agencije