Oglasi

Video: Turski tenkovi na granici sa Sirijom

Oklopna vozila i teška artiljerija raspoređeni su duž tursko-sirijske granice.

Izvor: [YouTube / Anadolija]

Turske oružane snage rasporedile su dodatne oklopne jedinice, u sklopu kojih se nalaze i tenkovi, na području grada Akcakale, na granici sa Sirijom.

Prema informacijama reportera Anadolije, oklopna vozila i teška artiljerija raspoređeni su duž tursko-sirijske granice naspram sirijskih naselja Talija, Hurriyet i Onjul u gradu Tel Abyadu.

Riječ je o naseljima pod kontrolom Jedinica narodne zaštite, Partije demokratskog jedinstva i Radničke partije Kurdistana.

Tenkovi su raspoređeni i u blizini samog graničnog prijelaza Akcakale.

Pripadnici organizacija PKK, PYD i YPG napali su 27. aprila minobacačkim projektilom, a nešto kasnije i ručnim bacačem raketa, isturenu osmatračnicu unutar teritorije Turske.

Sukobi turskih i kurdskih snaga

Oružane snage Turske uzvratile su na vatru.

Prije toga su duž sjeveroistočne granice Sirije izbile borbe između turskih i kurdskih snaga.

Borbe su, kako se navodi, izbile "nakon što su kurdske Jedinice za zaštitu naroda pucale na jedno oklopno vozilo turskih snaga koje je prešlo sirijsko-tursku granicu".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.