Oglasi

Video: Turski tenk Altay

Turska planira proizvesti ukupno 1.000 tenkova ovog tipa.

Izvor: [Otokar/YouTube]

Turska je poslala zahtjev za ponudama na adrese tri domaća proizvođača oklopnih vozila u sklopu programa nabave tenka Altay. Ova odluka zapravo znači da će tri kompanije biti pozvane da predaju svoje ponude za program koji se procjenjuje na više od 10 milijardi američkih dolara.

Ranije ove godine Turska je odlučila prekinuti pregovore s jednim ponuđačem kompanijom Otokar za program Altay. Otokar je bio zadužen za razvoj tenka Alty i proizvodnju prototipa.

Izvor: [Otokar/YouTube]

Turska planira proizvesti ukupno 1.000 tenkova ovog tipa, prenosi Defender.

Ranije ove godine, Otokarovi prototipovi uspješno su završili kvalifikacijske testove, uključujući testiranje pokretljivosti i izdržljivosti na neravnim terenima i klimatskim uvjetima, ispitivanja gađanja s različitim scenarijima i testiranje preživljavanja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.