Oglasi

Video: Srebrenicom odjekivale četničke pjesme uoči Božića

'Moj stari đedo sila je izgled'o. I danas je ljuta zmija, kokarda mu sija', glasi refren pjesme koja se čula sinoć.

Noć uoči dana kad pravoslavni vjernici u Bosni i Hercegovini i širom svijeta proslavljaju jedan od najvećih praznika Božić kroz Srebrenicu je prošla povorka traktora, uz muziku koja zgrožava sve one koji znaju da je u tom bosanskohercegovačkom gradu počinjen genocid.

Uz vatromet i zahvalu načelniku općine Mladenu Grujičiću, neimenovani "estradni umjetnik", između ostalog, pjevao je i sljedeće riječi:

U mog đede, u mog đede, brada je do pasa,

Kosa mu se, kosa mu se k'o more talasa.

Moj stari đedo sila je izgled'o.

I danas je ljuta zmija, kokarda mu sija.

Videosnimak je podijeljen na mrežama, izazvavši brojne reakcije zgražanja.

Svinjski otpad

Nešto prije te zastrašujuće povorke u blizini Memorijalnog centra u Potočarima kod Srebrenice u nedjelju je pronađena vreća sa svinjskim otpadom, javile su agencije i lokalni mediji.

Pripadnici osiguranja zaduženih za čuvanje tog kompleksa rekli su da su vreću zatekli u nedjelju ujutro, kada se snijeg počeo topiti.

Za razliku od informacije iz saopćenja Općinskog odbora SDA Srebrenica, u kojem se navodi da je vreća ostavljena pred kapijom Memorijalnog centra, iz osiguranja su naveli da je pronađena pred kapijom bivše Fabrike akumulatora.

Taj objekat udaljen je približno 300 metara od Memorijalnog centra Potočari prema Srebrenici.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.