Video: Selfie s ajkulama sigurniji od Trumpovog skupa

Korisnici popularne društvene mreže Twitter pokrenuli su online kampanju u kojoj na šaljiv način navode šta je sve sigurnije raditi od prisustvovanja skupu pristalica Donalda Trumpa, favorita za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kampanja pod hashtagom ‪#‎SaferThanATrumpRally‬ pokrenuta je nakon niza sukoba Trumpovih pristalica i onih koji mu se protive na skupovima američkog milijardera.

Već su pokrenute tužbe zbog nasilja na skupovima u saveznim državama Illinois, Sjeverna Karolina, Florida, Arizona i Missouri.

Korisnici Twittera objavljuju, uz korištenje hashtaga ‪#‎SaferThanATrumpRally,‬ fotografije i videosnimke opasnih situacija koje su, prema njihovom mišljenju, sigurnije od prisustva na skupovima Donalda Trumpa.

Objavljene su fotografije jame u kojoj radnik kopa ispod velike stijene poduprte dvama štapovima.

Poruke na Twitteru

Drugi korisnici smatraju da je plivanje s ajkulama i pravljenje selfieja s tim grabežljivcima sigurnije od skupova republikanskog kandidata.

Na Twitteru smatraju da je sigurnije koristiti i plastičnu vrećicu umjesto zaštitnih naočala tokom rada s brusilicom.

Ručak u lancu restorana Raising Cane's u Texasu je također sigurniji izbor, iako tamošnji gosti dolaze jesti naoružani dugim cijevima.

Trumpove pristalice krive demonstrante za izazivanje nasilja na skupovima.

Neki od njih na Twitteru navode da su Trumpovi skupovi sigurni kada na njima nema pristalica demokratskog kandidata Bernieja Sandersa.

Izvor: Al Jazeera i AJ+