Oglasi

Video: Sedam načina američke dehumanizacije Palestinaca

Washington poriče da izmještanje američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem ima ikakve veze s protestima Palestinaca.

 

 

"Ovo je pokušaj propagande, gnusan i nesretan pokušaj propagande", navodi zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Raj Shah.

  • Kriviti žrtve

"Odgovornost za ove tragične smrti isključivo leži na Hamasu... Hamas je odgovorno isprovocirao ovaj odgovor", izjavio je Shah.

  • Poricanje činjenice da je potez izmještanja američke ambasade izazavao demonstracije

"Oni koji sugeriraju da nasilje u Pojasu Gaze ima bilo šta s lokacijom ambasade SAD-a istinski su pogriješili. Naprotiv, nasilje dolazi od onih koji poriču postojanje države Izrael na bilo kojoj lokaciji", kazala je ambasadorica SAD-a pri Ujedinjenim narodima Nikki Haley.

  • Povezivanje svih palestinskih demonstranata s Hamasom

"Posljednjih dana teroristi Hamasa, pomognuti iz Irana, počeli su napade protiv izraelskih sigurnosnih snaga i infrastrukture", rekla je Nikki Halley.

  • Skretanje pažnje na "postojeće prijetnje iz Irana"

"Zajednička prijetnja u svemu ovome je destabilizirajuće ponašanje iranskog režima, istog onog koji promovira nasilje širom Bliskog istoka."

  • Tvrdnje da je Izrael ostao odmjeren u upotrebi sile

"Niti jedna zemlja u ovoj situaciji se ne bi ponašala odmejereno kao što je to učinio Izrael", kazala je Nikki Haley.

  • Upotreba religije kako bi se odbacile tvrdnje Palestinaca

"To je sveta prijestolnica jevrejskog naroda. Nema prihvatljivog dogovora kojim Jerusalem ne bi bio glavni grad Izraela", poručila je Nikki Haley.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.