Video: Pripreme za vježbu ‘Vek pobednika’ u Srbiji


[Izvor: Tanjug]

Na Pešteru su počele pripreme za vojnu vježbu “Vek pobednika 1918-18”, koja će biti održana 9. i 10. novembra, povodom obilježavanja 100. godišnjice završetka Prvog svjetskog rata.

Bit će to najveća vojna vježba posljednjih godina u Srbiji, a pripadnici Vojske Srbije izvest će je na deset lokacija širom zemlje.

Pripadnike Vojske Srbije na Pešteru koji se pripremaju za predstojeću vježbu u srijedu su obišli ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović.

‘Pravo stanje vojske’

Vulin je za Tanjug rekao da je “Vek pobednika” vježba koja treba pokazati “pravo stanje vojske i njenu punu sposobnost da zaštiti teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje i da odgovori ‘na baš svaku pretnju'”.

“Oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije vežbaće 9. i 10. novembra na oko 600 borbenih vozila i 24 vazduhoplova. U ovom trenutku na poligonu Pešter nalaze se pripadnici Druge brigade Kopnene vojske, koji su preuzeli svoje zadatke i pripremaju se za vežbu”, rekao je on i dodao da je stanje tehnike odlično i da je najvažnije to što je moral svih pripadnika na najvišem nivou.

Izvor: Agencije