Oglasi

Video: Predstavljen borbeni sistem Patria Nemo Container

Patria Nemo Container je prolazio ispitivanja i na samom terenu tokom Patrijinih testova u Finskoj.

Izvor: [YouTube/PatriaMedia]

Najnoviji član Patrijinih borbenih sistema– Patria Nemo Container – prvi put predstavljen na vojnom IDEX 2017, uspješno je završio prvo testiranje na platformi kamiona, saopćila je Patria.

Patria Nemo Container je prolazio ispitivanja na Sisu ETP E13 8×8 terenskom kamionu, kao i na samom terenu tokom Patrijinih testova u Finskoj, prenosi Defender.

Minobacački sistem

Ti se testovi uglavnom usredotočili na ispitivanje integracije minobacačkog sistema Nemo u kontejner za more – drugim riječima testiranje sučelja kupolnog minobacačkog sistema i 20 ” morskog kontejnera. Također, još jedan važan dio je testiranje sučelja Patria Nemo Container i Sisu ETP E13 8×8 terenskog kamiona.

Patria Nemo Container otvara – potpuno novi tržišni segment za Patrijine “gamechanger” sisteme na bojnom polju – prednosti suvremenih minobacača u kombinaciji s neograničenim raznovrsnim platformama na kopnu i na moru, saopćila je Patria.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.