Oglasi

Video: Poplave paralizirale Mumbai

Indijski finansijski centar zadesile su najteže poplave od 2005. godine, kada je poginulo više od hiljadu ljudi.

 

 

A post shared by PsW (@praveen.wadhwani) on Aug 29, 2017 at 4:11am PDT

Indijski finansijski centar Mumbai pogodile su teške padavine, poremetivši pritom cestovni, željeznički i zračni saobraćaj dok neprestana kiša izaziva poplave na nižoj nadmorskoj visini.

Radi se o najtežim poplavama od 2005. godine, kada je vodena bujica odnijela više od hiljadu života.

Lokalni ured za meteorologiju upozorava da će se padavine u regiji nastaviti još najmanje 48 sati.

"Cirkulacija zračne mase u gornjim slojevima na zapadu i područje niskog tlaka na istoku zajedno rade na stvaranju intenzivnog sistema koji uzrokuje trenutno vremensko stanje i kišu", istakao je K.S. Hosalikar, zaposlenik indijskog meteorološkog odjela.

Prekid saobraćaja

Ta institucija izdala je crveno upozorenje za regiju, a od ljudi je zatraženo da ostanu kod kuće. Mumbajska policija na Twitteru je objavila upozorenja o prekidu saobraćaja zbog poplava.

Stanovnici područja niske nadmorske visine su evakuirani, a škole i kancelarije u tim dijelovima grada su zatvoreni ranije, objavila je televizija NDTV.

Televizijski kanali prikazuju ljude koji hodaju do struka u vodi, te automobile uz ceste koji više sliče rijekama.

Zaustavljen je promet vozova, a nekoliko je letova odgođeno.

Mumbai, u kojem živi 19 miliona ljudi, jedan je od najvećih gradova na svijetu. Svake monsunske godine, između juna i septembra, na taj grad padaju velike količine kiše.

Izvor: Twitter / Hardik Shah

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.