Video: Pao putnički avion u Meksiku, nema poginulih

Oko 85 osoba povrijeđeno je danas, od kojih neke teško, kada se srušio avion meksičke aviokompanije “Aeromexico” neposredno po polijetanju iz savezne američke države Durango, javlja Reuters a prenosi Tanjug. 

Povrijeđeni putnici napuštaju avion

Lokalni zvaničnici, ipak, napominju da niko nije poginuo prilikom pada aviona, u kojem se nalazilo 97 putnika i četiri člana posade.

Državni guverner Duaranga Jose Aispuro naveo je na svom Twitter nalogu da je “potvrđeno da nema žrtava nesreće”, prenio je AP. 

 

 

Loši vremenski uslovi

Aerodromski zvaničnik rekao je, pozivajući se na preliminarne izvještaje, da je do nesreće došlo zbog loših vremenskih uslova. 

Portparol civilnih vazduhoplovnih vlasti Meksika Alejandro Cardosa rekao je da je 85 osoba povrijeđeno i naglasio da je požar, koji je izbio nakon nesreće, ugašen, a da nema podataka da je iko stradao u požaru. 

Caradosa je na lokalnoj televiziji rekao da je avion pao ubrzo nakon polijetanja.

Nevrijeme za vrijeme polijetanja aviona [Storyful/webcamsdemexico]

Avion “Embraer 190”

Prethodno je “Aeromexico” objavio na Twitteru da se srušio avion te aviokompanije, koji je letio iz Duranga ka Mexico Citiyju.

“Avion je uzletao”, rekao je ranije državni guverner Aispuro, dodavši da su očevici čuli nešto nalik na pucanj i onda se avion odjednom našao na zemlji.

Iz Aeromexica su naveli da se radi o avionu “Embraer 190”, koji može da primi 100 putnika.

Na televizijskim snimcima vidi se rep aviona na kojem je logo “Aeromexica” i dim koji se uzdiže ka nebu. 

Lokalne vlasti Duranga objavile su da se nesreća desila na polju u blizini aerodroma.

Izvor: Agencije