Video: Od svađe oko smeća do fatalne pucnjave


[Storyful/Kara Box]

Svađa oko smeća među komšijama u Teksasu, snimljena prvog septembra,  završila je kao fatalna pucnjava.

Sve je počelo kao svađa među komšijama u Abileneu, u Teksasu, stoji u policijskom izvještaju, prenosi Washington Post. Dvije su porodice raspravljale o tome gdje odlagati smeće u obližnjoj ulici. Uvrede su brzo prerasle u prijetnje, da bi naoružani otac i sin na kraju upucali i ubili 37-godišnjaka, komšiju.

Howard je ubijen pred očima svog brata i zaručnice u neformalnom braku, Kare Box, koja snimila ubistvo mobilnim telefonom.

Svađa zbog madraca

Policija je uhapsila 67-godišnjeg Johna Millera i 31-godišnjeg Michaela Millera, oca i sina, koji su optuženi za ubistvo Aarona Howarda.

Prema izjavi Box, madrac [koji se može vidjeti imeđu naoružanih Millera i Howarda na snimku] je bio ključni razlog svađe. Box i Howard su madrac izbacili na otpad nekoliko dana ranije, da bi ga na dan ubistva, 1. spetembra, našli na svom posjedu. Howard ga je opet vratio u na otpad, da bi ga Milleri ponovo izbacili. Tada počinje rasprava. Box navodi kako je John Miller iz svog šorca izvukao pištolj, da bi mu se sin ubrzo pridružio sa sačmaricom. Tada počinje snimati.

Howard je upucan najmanje dva puta, rekao je policijski komesar Stan Standridge na pres konferenciji. Nije otkrio gdje je tačno upucan, ali je rekao da je Howard umro nakon što je prebačen u bolnicu.

Izvor: Agencije