Oglasi

Video: Lansiran električni telekomunikacijski satelit

Airanespace je naveo da će potpuno električni telekomunikacijski satelit servisirati aeronautički sektor.

Izvor: [YouTube/Arianespace]

Kompanija Arianespace uspješno je Soyuz raketom lansirala potpuno električni telekomunikacijski satelit sa evropskog operatera satelita SES. Ovaj satelit je 40. koji je Arianespace lansirao za SES.

Airanespace je naveo da će satelit servisirati  aeronautički sektor, a da će to dozvoliti američkoj Federalnoj avijacijskoj administraciji da poboljša učinak svog globalnog sistema pozicioniranja.

Nedavno je ruska raketa-nosač Soyuz U s teretnim brodom Progress MS-05 uspješno lansirana s kosmodroma Baikonour u Kazahstanu na misiju snabdijevanja Međunarodne svemirske stanice.

To je bilo prvo lansiranje te rakete, nakon što se 1. decembra prošle godine prethodni teretni brod Progress MS-04 srušio sedam minuta nakon lansiranja.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.