Oglasi

Video: Kraljevska mornarica testirala 'raketno odijelo' na otvorenom moru

Odijelo ima pet turbina, može da leti do visine od 3,6 kilometara, najvećom brzinom od 51 kilometar na sat.

[Gravity Industries via Storyful]

Britanska kraljevska mornarica pomogla je u testiranju slijetanja sa "raketnim odijelom" na pokretnoj meti u blizini Portsmoutha. 

Jet-pack je napravila kompanija Gravity Industries koja je u vlasništvu rezerviste kraljevske mornarice i izumitelja Richarda Browninga.

Brzina leta od 51 kilometar na sat

Browning je upravljao odijelom na raketni pogon, testirajući slijetanje i polijetanje sa manjih brodica koje su se kretale brzinom od dvadeset čvorova ili 37 kilometara na sat, navode iz Kraljevske mornarice.

Odijelo ima pet turbina, sa vremenom leta između pet i deset minuta, može da leti do visine od 3,6 kilometara, najvećom brzinom od 51 kilometar na sat, navodi se na stranici Gravity Industriesa.

Iako je Britanska kraljevska mornarica učestvovala u testiranju, prema pisanju medija Vlada se još nije odlučila kupiti ga.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.