Video: Jak vjetar u Podgorici razbuktao požare

Olujni vetar koji je u ponedeljak popodne zahvatio Podgoricu, razbuktao je nekoliko požara u prigradskim naseljima, u kojima je izgorela jedna kuća, izazvao prekid snadbevanja električnom energijom, a čupajući stabla drveća, otežao je saobraćaj.

Facebook stranica Podgorički vremeplov objavila je snimke požara u predgrađima grada, te fotografije oborenih stabala.

Jak severni vetar brzine 80 kilometara na čas, razgoreo je više požara u prigradskim naseljima, a u podgoričkom naselju Zagorič izgorela je jedna kuća, potvrdila je vatrogasna služba koja navodi da niko nije povređen.

Vlasnik izgorele kuće je medijima kazao da su uzrok požara udar munje i strujni udar.

Očekuje se pomoć vojske

Zapalila se i trafostanica u Zagoriču, te je preventivno u delu grada neko vreme bilo isključeno napajanje električnom energijom, saopštio je Crnogorski elektro-prenosni sistem.

Komandir službe Zaštite i spašavanja Andrija Čađenović je za RTCG istakao da je aktivan veliki požar u Lješanskoj nahijii.

“Tamo je veliki front požara koji smo jutros pokušali da ugasimo uz pomoć aviona MUP-a, međutim, zbog vjetra se taj požar ponovo rasplamsao i može se desiti da budu ugrožena i domaćinstva na tom potezu. Trenutno, tamo su dvije ekipe koje pokušavaju da stave plamen pod kontrolu”, naglasio je on.

Čađenović je rekao i da imaju dojave za požare u park-šumi kod Kombinata aluminijuma Podgorica i u mestu Mosor, gde građani javljaju da su kuće ugrožene.

On je dodao da se očekuje i pomoć Vojske Crne Gore u gašenju požara.

Izvor: Al Jazeera i agencije