Video: Dosad neviđeni snimci susreta Kima i Trumpa

Sjevernokorejska državna televizija objavila je dosad neviđene fotografije i snimke nedavnog historijskog susreta sjevernokorejskog lidera Kim Jong-una i američkog predsjednika Donalda Trumpa u Singapuru, javlja CNN.

Državna televizija Sjeverne Koreje objavila je dokumentarni film u trajanju od 42 minuta u kojem se vide scene njegovog putovanja u kineskom avionu i dosad neemitirani snimci Kim Jong-una u luksuznom hotelu u kojem se sastao sa Trumpom.

Neki od kadrova prikazuju stotine Sjevernokorejaca koji frenetično aplaudiraju i mašu državnim zastavama dok gledaju snimke slijetanja aviona kojim je sjevernokorjski lider doletio u Singapur na sastanak sa američkim predsjednikom.

Uz gromoglasnu zvučnu podlogu, dokumentarac prikazuje snimke Kimovog putovanja u Singapur i prati ga od dolaska u nedjelju do odlaska u utorak uvečer.

Film počinje kadrovima Kimovih priprema na avionu koji mu je za potrebe leta za Singapur posudila kineska Vlada, prenio je Tanjug pisanje portala Index.hr.

Dokumentarac prikazuje i snimke stanovnika Singapura koji su pohrlili na ulice kako bi toplo pozdravili Kim Jong-una.

Film se završava kadrovima trijumfalnog povratka Kim Jong-una u Pjongjang, pri čemu stotine okupljenih mašu državnim zastavama.

Izvor: Agencije