Video: Borbeni avioni Singapura na pomorskoj vježbi s Indijom

Izvor: YouTube/Ministarstvo odbrane Singapura

Ratna avijacija Singapura (RSAF) prvi put je na pomorsku vježbu sa Indijom SIMBEX 2017. poslala višenamjenske borbene avione F-15SG uz brodove Ratne mornarice Singapura (RSN).

Avioni F-15SG debitirali su na vježbi u Južnokineskom moru. U obalnoj fazi vježbe domaćin je bio Singapur u bazi Changi.

RSAF je također sudjelovao ia dva aviona F-16 i avionom Fokker-50 za nadzor, prenosi Defender.

Širenje vježbe

Indijska mornarica sudjelovala je s dvije fregata klase Shivalik (F7), INS Shivalik (F 47) i INS Sahyadri (F 49), korvetom klase Kamorta (P 28), logističkim brodom klase Jyoti (A 58) i patrolnim avionom P8-I.

U međuvremenu, Ratna mornarica Singapura je uvela u vježbu i dvije fregate klase Formidable, RSS Formidable (68) i RSS Supreme (73), te korvetu klase Victory.

“Uključivanje aviona Ratne avijacije Singapurau SIMBEX, koji je posljednjih godina bio u velikoj mjeri samo pomorska vježba, dokaz je njene sve veće složenosti i širine”, izjavio je ministar odbrane Singapura Ng Eng.

Pored obuke u protivpodmorničkoj borbi, vježba je također je uključivala elemente pomorske zaštite, protivzračne odbrane i protivbrodske borbe.

Izvor: Agencije