Oglasi

Video: Ariana Grande održala koncert u Manchesteru

Koncert je počeo minutom šutnje za žrtve napada koji se dogodio upravo na koncertu američke pjevačice.
Nad oko 50.000 fanova na terenu za kritket Old Trafford u Londonu pazilo je više stotina policajaca, uključujući značajan broj oružanih policajacaEPA

Američka pjevačica Ariana Grande održala je humanitarni koncert u Manchesteru posvećen žrtvama napada prošlog mjeseca u tom gradu, kada su ubijene 22 osobe, a na desetine ih je povrijeđeno.

Pored Grande, na koncertu su nastupile velike pop zvijezde sa obje strana Atlantika, uključujući I Justina Biebera, Katy Perry, Ushera, Pharella Williamsa, Coldplay, Take That, Liama Gallaghera, kao i, Little Mix.

Nad oko 50.000 fanova na terenu za kritket Old Trafforda u Londonu pazilo je više stotina policajaca, uključujući značajan broj naoružanih policajaca, ističe Reuters.

'Za naše anđele'

Koncert je izazvao istovremeno radosne i tužne reakcije - u pojedinim trenucima neki fanovi su skakali od radosti, dok su drugi nosili transparente s natpisom "Za naše anđele" i plakali.

Koncert je počeo minutom šutnje za žrtve napada, koji se dogodio prije manje od dvije sedmice upravo na koncertu Ariane Grande.

Američka pjevačica održala je koncert uprkos najnovijem napadu u Londonu, u kojem je najmanje sedam ljudi poginulo i 48 povrijeđeno, a kojeg su izvele tri osobe ubijene potom u obračunu s policajcima.

Kompletan prihod od koncerta ići će porodicama žrtava napada.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.