Oglasi

Video: Antarktički zrak donio snijeg u Australiju

U nekoliko planinskih regija palo je i više od jednog metra snijega, a fotografije gradova pokrivenih snijegom preplavile su društvene mreže.

[Reuters/Seven Network]

Antarktički zrak koji je stigao do jugoistoka Australije donio je snježne padavine i u niža nadmorska područja nekoliko država, a brojni su stanovnici uživali u rijetkom događaju uprkos snažnom vjetru i obilnijem snijegu koji je blokirao ceste u nekim dijelovima zemlje, prenosi Reuters.

Fotografije gradova pokrivenih snijegom širom Novog Južnog Velsa, Victorije i otočne države Tasmanije preplavile su društvene mreže, a mještani su žurili da svojim kamerama zabilježe iznenađujuće rane proljetne snježne padavine.

Palo više od jednog metra snijega

"Danas smo u Canberri uživali u pahuljama", objavio je državni Meteorološki ured na Twitteru.

U nekoliko planinskih regija palo je i više od jednog metra snijega, a hladno vrijeme zadržat će se vjerovatno još nekoliko dana, naveo je Meteorloški ured. 

"To je fenomenalno", rekao je Raj Kumar za Seven Network. Kumar je s porodicom iz Sidneya otputovao u grad Oberon koji se nalazi u Modrim planinama Novog Južnog Velsa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.