Veseli pozvan na razgovor u Specijalni sud za Kosovo

Veseli je bio jedan od visokih zvaničnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (EPA)

Predsjednik Demokratske stranke Kosova i bivši čelnik Skupštine Kosova Kadri Veseli potvrdio je u četvrtak da je dobio poziv Specijaliziranih vijeća za Kosovo da se javi na razgovor 4. prosinca u Haagu.

Veseli, koji je bio jedan od visokih dužnosnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), na konferenciji za novinare u Prištini kazao je da će se odazvati tom pozivu, prenosi Anadolija.

“Kako sam se zavjetovao, čim primim takvu pozivnicu, učinit ću je javnom. Moja je generacija, kao i mnoge druge, doživjela snažno ugnjetavanje. Mi se s tim nismo složili i ponosan sam što sam se odazvao pozivu zemlje za slobodu naroda. Cijeli sam svoj život bio posvećen dobru Kosova i činio sam to na dobrovoljnoj osnovi i s najvećom posvećenošću”, rekao je Veseli.

Stotinjak pozvanih u Hag

Uvjeren je da će i sud u Haagu “dokazati pravednu borbu OVK-a, ali i zaustaviti napade na istinu naroda Kosova i OVK-a”.

Veseli je od 1999. do 2008. vodio Informativnu službu Kosova, a 2016. izabran je za predsjednika Demokratske stranke Kosova.

Prema pisanju Kohe, na koju se poziva Tanjug, Veseli je među stotinjak osoba koje su dosad pozvane na razgovor u Posebni sud u Haagu.

Izvor: Agencije