Veliki uspjeh AJ+ kanala na Facebooku

Videosnimak frizera koji mačem šiša mušterije je imao 183,7 miliona pregleda na Facebooku (Al Jazeera)

AJ+, internetski informativni kanal Al Jazeera Media Networka, napredovao je do trećeg mjesta na listi kreatora videosadržaja na Facebooku.

Podaci do kojih je došao Tubular pokazuju da je AJ+ u decembru napredovao četiri mjesta na listi u odnosu na mjesec ranije, pa je 2015. godinu završio kao treći najveći proizvođač videosadržaja.

Kompanija Tubular prikuplja podatke o videosadržajima dostupnim na svim platformama i svim uređajima širom svijeta.

Videosnimak frizera koji mačem šiša mušterije je najgledaniji snimak prošlog mjeseca objavljen na glavnom društvenom videokanalu, koji je imao 183,7 miliona pregleda i koji je komentiran i podijeljen 3,5 miliona puta.

“Ovo je zaista uzbudljiv period za AJ+. Svjedočimo još jednom skoku u našim brojkama na Facebooku”, rekla je Dima Khatib, direktorica kanala AJ+.

Plod rada

“Ovo nije nešto što se desilo preko noći. Ovo je plod vrijednog rada koji je Al Jazeera Media Network već neko vrijeme uložio kako bi stvorio proizvod koji će se uklopiti u digitalnu medijsku scenu, koja se svakodnevno mijenja”.

U decembru su Tasty – kanal Buzzfeeda, te NowThisNews bili ispred AJ+, dok su BuzzFeed Food i Tip Hero plasirani na četvrtom i petom mjestu, respektivno.

AJ+ je u 2015. imao 2,2 milijarde pregleda. Facebook stranica kanala je prikupila 2,9 miliona lajkova od pokretanja u septembru 2014.

Ranije ove sedmice je AJ+ postao dostupan na Apple TV-u, čime je sadržaj kanala postao dostupan na velikom ekranu uz pomoć aplikacije.

Nova tvOS aplikacija omogućava korisnicima da gledaju i dijele sadržaje AJ+, a sadržava jedinstven sistem reakcije putem emotikona koji je zamijenio standardni sistem ocjenjivanja putem zvjezdica, koji koriste mnogi izdavači.

Izvor: Al Jazeera