Veliki medijski interes za bh. ‘Zmajeve’

Press služba N/FS BiH "zatrpana zahtjevima za intervjue" sa selektorom bh. reprezentacije Safetom Sušićem i brojnim reprezentativcima (EPA)

Ogroman medijski interes vlada za pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, pred prvi nastup državnog tima te države na velikom takmičenju, predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, saopćili su za agenciju Anadolija Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH).

“Za pripreme naše reprezentacije u Sarajevu od 15. do 27. maja akreditovana su čak 92 novinara, kamermana i fotoreportera iz brojnih zemalja svijeta. I do sada je vladao veliki interes za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali ovo sada je nadmašilo sva dosadašnja”, istakla je Slavica Pecikoza, glasnogovornica N/FS BiH.

Kazala je kako to pokazuje koliko je reprezentacija Bosne i Hercegovine bitna ne samo domaćim nego i svjetskim medijima.

“Svoje reporterske ekipe na pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevo poslat će CNN, BBC, Sky Italia, TV Globo, najveća brazilska TV mreža, državna televizija Holandije, Kanade, Švedske… Dolaze novinari printanih i elektronskih medija iz Njemačke, Italije… Pripreme će pratiti i ugledni L'Equipe i mnogi drugi.”

Zahtjevi za intervjue

Pecikoza i press služba N/FS BiH kažu kako su “zatrpani zahtjevima za intervjue” sa selektorom “Zmajeva” Safetom Sušićem i brojnim reprezentativcima, a zahtjevi dolaze iz svih dijelova planete.

“Više i ne brojimo koliko ih je. Zaista, interesovanje je ogromno. Imamo posla ‘preko glave’, ali sve nas čini ponosnima što je Bosna i Hercegovina u medijskom centru svjetske javnosti, ovaj put po lijepim stvarima”, rekla je Pecikoza za Agenciju Anadolija.

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine će pripreme za SP početi zvanično sutra, 15. maja, okupljanjem u hotelu Hercegovina, u sarajevskom predgrađu Ilidži. Prvi trening obavit će u subotu, a tim od 24 igrača selektor Sušić trebao bi kompletirati početkom iduće sedmice.

Izvor: Agencije