Oglasi

Većina Crnogoraca za ulazak u EU

U anketi je 67,4 posto građana reklo da ima pozitivno mišljenje o EU-u, najviše od 2013. kada je provedeno zadnje istraživanje.
Crna GoraZastupnici će se na plenarnoj sjednici izjasniti o prijedlogu koji ne sadrži odredbu o kažnjavanju na neustajanje na himnuEPA - Ilustracija

Više od 66 posto Crnogoraca podržava pristupanje Europskoj uniji (EU), a trećina vjeruje da će država postati članica do 2025, pokazale su ankete.

U anketi je 67,4 posto građana reklo da ima pozitivno mišljenje o EU, najviše od 2013. godine, kada je provedeno posljednje istraživanje, prenosi Hina.

Glavne pozitivne asocijacije na Uniju su visok životni strandard, sloboda putovanja i mogućnost zapošljavanja.

Orav: Integracije spajaju društvo

Voditelj izaslanstva EU-a u Crnoj Gori Aivo Orav zadovoljan je rastućom potporom EU-u koja, smatra, povezuje različite grupacije.

"Crnogorsko društvo je polarizirano, a integracije spajaju društvo. Ovo je zanimljivo za sve relevantne subjekte u državi i poruka da je važno da se društvo približi EU-u jer ih to ujedinjuje", kazao je Orav.

"Građani Crne Gore su prepoznali da je EU članstvo vrlo snažan alat za promoviranje snažnih i neovisnih institucija, kredibilnu vladavinu prava i reforme te konkurentnu ekonomiju", dodao je.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.