Oglasi

Vatrogasci odbranili kuće na crnogorskoj obali

Požari u barskoj općini su pod kontrolom, a od vatre je spašeno stotinjak kuća.

Požari u CG: Najkritičnije u mjestima Čanj i Buljarica

Crnogorski vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požare u barskoj općini na crnogorskom primorju. Naročito su bila ugrožena mjesta Čanj i Šušanj, gdje je od vatre spašeno stotinjak kuća.

Požare nošene vjetrom, vatrogasci iz nekoliko gradova uspjeli su zadržati podalje od turističkih naselja. 

Zbog jakog vjetra avioni nisu došli da gase vatru pa su vatrogasci dežurali sa mještanima, gaseći požare koji su se kretali prema naseljima vodenim topovima.

Dvadesetak požara

Riječ je prostoru od nekoliko kvadratnih kilometara na kojem je, prema riječima lokalnog komandira Zaštite i spasavanja, od sinoć buknulo 20 različitih požara. 

Požar u Šušnju jučer je izazvao poljski turista Šidlo David Zbignjev koji je nakon što se izgubio, zapalio vatru da bi otkrio svoju lokaciju spasiocima.

Zbog jakog vjetra i suhe vegetacije vatra se brzo raširila na cijelo brdo. Zbignjev je uhapšen zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti.

Nošen vjetrom, požar se od jutros širio u mjestima Čanj i Buljarica, a bili su angažirani vatrogasci iz dvije općine. U ovim požarima nije bilo povrijeđenih osoba niti oštećenih objekata.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.