Oglasi

Vatikan: Papa Pavao VI će biti proglašen svetim

Pavao VI vodio je Katoličku crkvu od 1963. do 1978. godine donoseći teške odluke tokom pontifikata.
Benedikt XVI i ja smo na listi čekanja da nas proglase svetim, našalio se papa FranjoEPA

Papa Pavao VI bit će proglašen svetim ove godine, najavio je papa Franjo u razgovoru s rimskim svećenicima, prenosi AFP.

Papa Franjo je, šaleći se u razgovoru sa svećenicima, rekao da je i sam na "listi čekanja" da ga Katolička crkva proglasi svetim.

Vatikan je objavio transkript tog razgovora.

"Dvojica papa - Ivan XXIII i Ivan Pavao II već su sveti, a Pavao VI će to postati ove godine. Beatifikacija Ivana Pavla I je u tijeku, a u pogledu Benedikta XVI i mene - mi smo na listi čekanja", rekao je papa Franjo.

Pavao VI vodio je Katoličku crkvu tijekom zahtjevnog razdoblja nakon Drugog vatikanskog koncila. Proglašen je blaženim 2014. godine.

Donosio teške odluke

Papa Franjo često izražava veliko poštovanje prema papi Pavlu VI, svjetovnog imena Giovanni Battista Montini, hipersenzibilnom crkvenom poglavaru krhka zdravlja koji je morao donositi teške odluke tijekom 15-godišnjeg pontifikata.

Na čelu Katoličke crkve papa Pavao VI bio je između 1963. i 1978. godine

Autor je enciklike Humane Vitae koju je papa Franjo nazvao proročanskom i kojom je potvrđeno crkveno protivljenje kontracepciji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.