Vaterpolisti Srbije slavili zlato s Beograđanima

Članovi vaterpolo reprezentacija Srbije proslavili su u utorak s nekoliko hiljada navijača ispred Skupštine Beograda titulu prvaka Evrope osvojenu u nedjelju u Budimpešti.

Praćeni povicima “Šampioni, šampioni” i “Srbija, Srbija”, zlatni vaterpolisti su izašli na balkon Skupštine Beograda, mjesto tradicionalne proslave uspjeha sportista iz Srbije.

“Hvala vam sto nas volite, jer i mi vas volimo iz dubine duše, budite ponosni što imate ovakvu ekipu”, poručio je kapiten Živko Gocić, prenosi Tanjug.

Predsjednik Vaterpolo saveza  Srbije Milorad Krivokapić poželio je da ova zlatna medalja cijelom narodu Srbije donese sreću.

“Neka nam je svima sretna ova zlatna medalja”, poručio je Krivokapić.

Za žrtve poplava

Reprezentativac Srbije i najbolji golman Evropskog prvenstva Gojko Pijetlović rekao je da zlatnu medalju posvećuje sugrađanima koji su ostali bez domova u poplavama.

“Iako mi nije prvi put, na to ne mogu da se naviknem na slavlje sa balkona. Hvala svima koji su došli da nas podrže i ovu medalju posvećujemo svima u Srbiji kojima su domovi uništeni usled poplava. Drago mi je što smo osvojili zlato u ovom trenutku”, rekao je Pijetlović.

On je dodao da je Srbija imala najteži put do finala, ali da mu je drago što je baš protiv Mađarske u gostima odbranjena titula prvaka Evrope.

“Imali smo najteži put do finala, jer smo u grupi imali svetskog i olimpijskog šampiona, i to dosta govori o snazi grupe. Sem utakmice protiv Francuske, sve ostale su bile pod tenzijom. Ne pamtim kada je neko tako lako porazio Mađarsku na njihovom terenu u hramu vaterpola. Drago mi je što smo to uradili, praktično neponovljivu stvar. Nagrada za najboljeg golmana na turniru je lepo priznanje za dosadašnji rad i daje mi samopouzdanje”, naveo je Pijetlović.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović zahvalio se građanima Srbije koji su došli da s igračima proslave osvajanje zlatne medalje na EP-u u Mađarskoj.

“Želeo bih da se zahvalim građanima Srbije što su došli da nas dočekaju i lepšu stvar nismo mogli da dobijemo. Zahvalio bih se i onima koju su bili sve vreme uz nas tokom EP-a, ali i saigračima što su mi ovo omogućili. Samo mi znamo koliko je teško bilo i kroz šta smo sve prošli. Nadam se da ćemo doneti još radosti našem narodu”, kazao je Mitrović.

Sjajan osjećaj

Njegov saigrač Andrija Prlainović rekao je da je odličan osjećaj proslaviti titulu s građanima Srbije.

“Navikao sam da budem na balkonu Skupštine. Hvala ljudima koji su došli, lep je osećaj popeti se na terasu. Nije bilo ljudi kao nekoliko puta pre, ali je osećaj sjajan. Ne znam da li smo razmazili građane konstantnim osvajanjem medalja, ali doček nije bio spontan, pošto je organizovan malo na silu. Sve što je brzo, ne ispadne baš najbolje. Ipak, hvala onima koji su došli da nas podrže”, naveo je Prlainović.

Poslije svečanog dočeka ispred Starog dvora, vaterpoliste je primio gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu prvaka Evrope pobjedom nad Mađarskom u finalu rezultatom 12:7.

Izvor: Agencije