Vaterpolisti Srbije: Igrali za stradale u poplavama

Srbiji je ovo treće zlato na kontinentalnim prvenstvima (Getty Images)

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope pošto je u nedjelju navečer u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Kapiten vaterpolista Srbije Živko Gocić poručio je poslije trijumfa na prvenstvu Evrope da je nacionalni tim igrao i za ljude koji su stradali u katastrofalnim poplavama.

Ispunili zadatak

“Presrećni smo, a poručujemo svima koji su ostali bez domova u strašnim poplavama da smo igrali i za njih i sve koji nas vole. Mi smo uradili što je u našoj moći, svoj zadatak smo ispunili, nadam se da će sada savez stati na stabilnije noge i sa državom uraditi svoje”, rekao je Gocić posle utakmice za RTS.

Golman Gojko Pijetlović proglašen je za najboljeg čuvara mreže na minulom prvenstvu.

“Ovo je vrhunac moje karijere. Ekipa je pružila najbolju igru do sada, cela odbrana je bila na vrhunskom nivou”, kazao je Pijetlović.

Srbija je u Budimpešti osvojila treće zlatno odličje na kontinentalnim šampionatima kao samostalna zemlja, nakon što je trijumfovala 2006. u Beogradu i 2012. u Ajndhovenu.

Srpski vaterpolisti imaju još srebro iz Malage 2008. i bronzu iz Zagreba 2010. godine.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je u Budimpešti sa tribina bodrio vaterpoliste, čestitao je reprezentaciji Srbije spektakularnu pobjedu i osvajanje još jednog evropskog prvenstva. 

Predsjednik Nikolić je u čestitci istakao da je posebno zadivljujuće to što su „naši vaterpolisti pokazali veliku istrajnost, jedinstvo i hrabrost, timski rad, uz koji ovakav sjajan rezultat nije mogao da izostane.“

Srbija je osvojila treće zlatno odličje na kontinentalnim prvenstvima, nakon što je trijumfovala 2006. u Beogradu i 2012. u Eindhovenu.

Srpski vaterpolisti imaju još srebro iz Malage 2008. i bronzu iz Zagreba 2010. godine.

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je titulu prvaka Evrope pošto je u nedjelju navečer u finalnoj utakmici u Budimpešti savladala domaću selekciju Mađarske sa 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1).

Državnu reprezentaciju u Budimpešti bodrili su predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Bronzana medalja na ovogodišnjem 31. evropskom prvenstvu pripala je Italiji, koja je u utakmici za 3. mjesto pobedila Crnu Goru sa 11:9.

Konačan plasman:

1. Srbija, 2. Mađarska, 3. Italija, 4. Crna Gora, 5. Hrvatska, 6. Grčka, 7. Španija, 8. Rumunija, 9. Nemačka, 10. Francuska, 11. Rusija, 12. Gruzija

Naredno prvenstvo Evrope, 32. po redu, bit će održano 2016. godine u Beogradu.

Izvor: Agencije