Uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću ukinut kućni pritvor

Mnogi od okupljenih pred zgradom Višeg suda u Beogradu nosili su papirne maske s Obradovićevim likom (Tanjug)

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas kućni pritvor uzbunjivaču iz “Krušika” Aleksandru Obradoviću, kome je ranije određena ta mjera zbog sumnje da je odao poslovnu tajnu.

Kako je saopćeno iz Višeg suda, a prenosi agencija Beta, sutkinja za prethodni postupak donijela je rješenje kojim se Obradoviću ukida mjera zabrane napuštanja stana uz primjenu elektronskog nadzora i korištenja interneta.

“Iz obrazloženja odluke proizlazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva od 18. decembra u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu, te je našla da više ne stoje razlozi zbog kojih je okrivljenom izrečena mera, ni okolnosti predviđene članom 211, stav 1, tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku”, navodi se u saopćenju.

‘Prekinut sadizam srpskog pravosuđa’

Dodaje se da je protiv rješenja o ukidanju kućnog pritvora Obradoviću dozvoljena žalba krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu u roku tri dana od prijema rješenja.

Advokat Vladimir Gajić, koji brani Obradovića, izjavio je da je “prekinut sadizam” srpskog pravosuđa nad Obradovićem.

Na povike “Pobeda” građana koji su se danas okupili ispred sjedišta Višeg suda u Beogradu Gajić je rekao da će “valjda pobeda doći”, ali da će to biti kad budu odgovarali oni zbog kojih je Obradović bio u kućnom pritvoru.

“Ne povlačite se!”, rekao je Gajić okupljenima, od kojih su mnogi nosili papirne maske s Obradovićevim likom.

Izvor: Agencije