Uvjerljivu Bayernovu pobjedu ukaljali navijački incidenti

Utakmica je dva puta prekidana zbog uvredljivog transparenta kojeg su navijači Bayerna uputili vlasniku Hoffenheima Dietmaru Hoppu (EPA)

Lider njemačkog nogometnog prvenstva Bayern deklasirao je na gostovanju Hoffenheim rezultatom 6:0, u susretu 24. kola Bundeslige, prenose agencije i dodaju kako je utakmica umalo prekinuta zbog uvredljivog transparenta kojeg su izvjesili navijači minhenskog kluba.

Bayern se “prošetao” PreZero Arenom u Sinsheimu, no sasvim sigurno Bavarce očekuje kazna zbog poteza njegovih navijača zbog kojih je susret u dva navrata prekinut.

Utakmica je dva puta prekidana zbog uvredljivog transparenta kojeg su navijači Bayerna uputili Dietmaru Hoppu, vlasniku Hoffenheima.

Igrači su se, u znak protesta, 15 minuta dodavali na sredini terena

Sudija Christian Dingert je prvo u 62. minuti upozorio gostujuće navijače i trener njihovih igrača je ljutito reagirao prema navijačima, a kada se poruka ponovo pojavila u 77. minuti prekinuo je susret poslavši ekipe u svlačionicu.

Zajednički protest

Nakon kraće pauze dvoboj je nastavljen, no igrači Bayerna i Hoffenheima su se međusobno dodavali što je bio zajednički protest igrača protiv nedoličnog ponašanja navijača.

Bila je to nevjerovatna scena, ali i sjajan potez igrača koji su poslali jasnu poruku. Podršku Hoppu pružio je i Bayernov čelnik Karl-Heinz Rummenigge koji se stao uz njega.

Karl-Heinz Rummenigge i Dietmar Hopp

Golove za goste prije prekida postigli su Gnabry (2), Kimmich (7), Zirkzee (15), Coutinho (33, 47) i Goretzka (62).

Na tabeli njemačkog prvenstva vodi Bayern sa 52 boda, Leipzig i Borussija Dortmund imaju po 48 bodova, no Leipzig ima i susret manje.

Izvor: Agencije