Uvjerljiva pobjeda Hrvatske, dva gola Mandžukića

Perišić, nakon asistencije, zabilježio i gol za vodstvo Hrvatske od 2:0 (AP)

01:50 – Manaus

Sudija Proenca označio kraj meča u Manausu gdje je Hrvatska savladala Kamerun sa 4:0. Za afričku selekciju ovo znači da će nastup na SP okončati u grupnoj fazi, dok “Vatrenima” treba pobjeda nad Meksikom za plasman u osminu finala.


01:45 – Manaus

Rakitić je propustio odličnu šansu za povećanje prednosti Hrvatske. Nakon što ga je odlično uposlio Rebić, Rakitić je prebacio golmana Kameruna, ali je lopta otišla pored gola.


01:34 – Manaus

Selektor Hrvatske Niko Kovač odlučio se i za treću izmjenu – umjesto Perišića u igru je u 78. minuti uveo Rebića.


01:30 – Manaus

Hrvatska od 73. minute vodi 4:0, a strijelac je ponovo bio Mandžukić koji je odbijenu loptu, nakon pokušaja Eduarda, poslao u mrežu protivnika.


01:28 – Manaus

Mateo Kovačić u 72. minuti zamijenio je saigrača iz hrvatske reprezentacije Sammira.


01:27 – Manaus

Selektor Kameruna Finke umjesto Aboubakara uveo Weboa.


01:25 – Manaus

Izmjena u Hrvatskoj – umjesto Olića u igri Eduardo da Silva.


01:18 – Manaus

Eto'o je obnovio
ozljedu koljena [EPA]

“Mislim da je za nas najvažnije da Samuel bude s nama, možda kao zamjena. Za njega bilo jako, jako teško da počne utakmicu, jer je riječ o zdravlju, a nismo čudotvorci”, dodao je Finke.

Eto'o napominje da proteklih mjeseci nije imao dovoljno vremena za potpuni oporavak.

“Čak i kada bih znao hoću li igrati ili ne, ne bih ništa rekao. Ne možemo protivnicima otkrivati naše prednosti i nedostatke”, dodao je Eto'o.

Iako Meksiko i Brazil u skupini A već imaju četiri boda, kamerunski izbornik drži da bi se Kamerun i Hrvatska još mogli kvalificirati u idući krug natjecanja budu li u srijedu igrali neriješeno.

“Nitko ne može spavati, jer su sve mogućnosti još otvorene. Ako utakmica završi neriješenim rezultatom, zadnje će utakmice biti uistinu lude”, ističe kamerunski izbornik Finke.

Profil reprezentacije Kameruna pročitajte ovdje.


8:00 – Manaus

Ogled Hrvatske i Kameruna igrat će se u srcu Amazonije, u Manausu. Uvjeti za igru bit će teški zbog vrućine i vlage, što se najbolje vidjelo na utakmici između Engleske i Italije.

“Vidjeli smo da su se nakon 70 minuta svi ugasili. Taj je susret bio kvalitetan i ne može se taj ritam držati od početka do kraja”, prokomentirao je hrvatski izbornik Niko Kovač.

Hrvatsku reprezentaciju dočekalo je po dolasku u Manaus 30 stupnjeva Celzijusa i 66 posto vlage.

Međutim, vremenska prognoza za danas je daleko nepovoljnija, pa se tijekom utakmice očekuje temeperatura oko 30 stupnjeva, 90 posto vlage te moguća kiša.

Izvor: Al Jazeera i agencije