Uspješna godina za BH Telecom

BH Telecom je povećao broj korisnika usluga ADSL-a i mobilne telefonije te uveo nove usluge poput 3G standarda (Pixsell)

Generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rašidbegović je na novogodišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu prezentirao rezultate poslovanja ove kompanije u 2011. godini, koji pokazuju veći uspjeh u odnosu na 2010. godinu.

“BH Telecom je stopostotno ostvario strateške ciljeve iz plana poslovanja za period 2009-11, a kontinuirani uspjeh kompanije bit će nastavljen i u narednom periodu zahvaljujući sistematičnomi i dobrom planiranju”, rekao je Rašidbegović.

On je naveo da se, na osnovu ostvarenih rezultata za prvih 11 mjeseci ove godine, procjenjuje da će prihodi kompanije biti veći za oko 15 miliona KM nego prošle godine i iznosit će oko 615 miliona KM.

“U periodu 2008-11. u budžet Federacije Bosne i Hercegovine smo iz dobiti i poreza na dobit uplatili 530 miliona KM”, naglasio je direktor ove kompanije.

Nove usluge

BH Telecom je u ovoj godini povećao broj korisnika usluga ADSL-a i mobilne telefonije te uveo nove usluge poput 3G standarda.

Planom za narednu godinu predviđeno je uvođenje novih usluga, a u kompaniji očekuju da će pokrivenost 3G mreže na kraju 2014. godine biti 95 posto stanovništva.

Planom za 2012. godinu predviđena su, između ostalog, tehnološka unapređenja, razvoj 3G radio mreže kako bi se osigurala veća pokrivenost stanovništva, proširenje asortimana postojećih usluga novim paketima, kao i sniženje cijena u skoro svim segmentima.

Izvor: Agencije