Oglasi

Usainu Boltu oduzeta medalja iz Pekinga

Riječ je o medalji koju je najbrži sprinter na svijetu osvojio sa štafetom Jamajke na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.
Osim Bolta i Cartera, za jamajčansku štafetu 4 x 100 metara u Pekingu trčali su još Frater i PowellEPA

Atletičar Usain Bolt morat će vratiti jednu od svojih devet zlatnih olimpijskih medalja.

Riječ je o medalji koju je Bolt osvojio sa štafetom Jamajke na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, a razlog je to što je jedan od njegovih reprezentativnih kolega bio dopingiran, javlja Anadolija.

Međunarodni olimpijski komitet saopćio je da je Nesta Carter bio pozitivan na zabranjeni stimulans metilheksanamin prilikom ponovljenog testiranja uzoraka uzetih tokom Olimpijskih igara u Pekingu.

Zlato Trinidadu i Tobagu

"Reprezentacija Jamajke na 4 x 100 metara diskvalificirana je i odgovarajuće medalje, značke i diplome povučene su i moraju biti vraćene", rekli su iz MOK-a.

Osim Bolta i Cartera, za jamajčansku štafetu 4 x 100 metara u Pekingu trčali su još Michael Frater i Asafa Powell, dok je Dwigth Thomas nastupio u kvalifikacijama.

Prema novom poretku, zlato je pripalo Trinidadu i Tobagu, srebro Japanu, a bronza štafeti Brazila.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.