US Open: Zverev i Thiem love svoju prvu grand slam titulu

Nijemac Alexander Zverev i Austrijanac Dominic Thiem igrat će u nedjeljnom finalu US Opena (EPA)

Nijemac Alexander Zverev i Austrijanac Dominic Thiem igrat će u nedjeljnom finalu US Opena nakon što su u polufinalu eliminirali Španjlca Pabla Carrena Bustu, odnosno Rusa Daniila Medvedeva, prenosi Hina.

Njih su dvojica zadnji put igrali jedan protiv drugog u polufinalu Australian Opena i tada je, nakon četiri sata, slavio Austrijanac, a sada se obojica bore za prvi grand slam naslov u karijeri.

I u nedjeljnom finalu Thiem će, ako ništa drugo, imati nešto više iskustva jer je do sada igrao dva puta finale grand slam turnira i to Roland-Garrosa gdje ga je oba puta pobijedio Rafael Nadal (2018., 2019.). 

Do svog četvrtog grand slam finala treći tenisač svijeta je stigao preko Medvedeva, petog na ATP ljestvici u meču koji je trajao gotovo tri sata. Na kraju je slavio sa 6-2, 7-6, 7-6. 

Zverev imao više problema

U prvom setu Austrijanac je prošlogodišnjem finalistu US Opena dva puta uzeo servis za 6-2, a drugi i treći su odlučeni kroz tie break i u oba je bolji bio Thiem.

U ranije igranom meču Alexander Zverev je imao puno više problema sa 27. tenisačem svijeta, Španjolcem Pablom Carrenom kojeg je poslije gotovo tri i pol sata borbe svladao sa 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3.

“Ne mogu biti sretaniji, ovo je prvi put da sam na ovom stupnju natjecanja preokrenuo meč nakon što sam gubio 0-2”, kazao je poslije meča sedmi tenisač svijeta koji u međusobnim ogledima protiv Thiema vodi 7-2. “Znam da je sada ostala najviša prepreka za prijeći”.

Izvor: Agencije