Upitan nastup Salaha na Svjetskom prvenstvu u nogometu

Mohamed Salah
Salah se ozlijedio nakon pola sata finala Lige prvaka u sudaru s Ramosom te je morao napustiti teren (EPA)

Nastup Liverpulovog napadača, Egipćanina Mohameda Salaha na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu ovog leta u Rusiji, pod znakom je pitanja zbog povrede ramena koju je zadobio u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Reala iz Madrida.

To je odmah posle utakmice nagovestio trener Liverpula Juergen Klopp.

Salah, koji je postigao 44 gola za Liverpul ove sezone, u suzama je napustio teren u subotu uveče u Kijevu, nakon teškog pada posle sudara sa kapitenom Reala Sergiom Ramosom.

Egipćanin je pokušao da nastavi utakmicu posle ukazane pomoći, ali je ipak bio prinuđen da napusti igru.

Ipak, Egipatska fudbalska asocijacija saopštila je na Twitteru da jereč o povredi ligamenata ramena, ali i da su optimistični kada je reč o njegovom nastupu za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu.

Salah ipak u timu Egipta?

Egipatski ministar sporta i omladine Khaled Abd El-aziz je na svom Facebook profilu napisao: “Očekivanja su da su Salahu potrebne dve nedelje za lečenje. On će ostati u Liverpulu, gde će se oporavljati, a onda će se pridružiti egipatskom timu u kampu u Italiji”.

Dodao je i da će Salah biti u timu, što će biti objavljeno 4. juna

Ipak, Salahov klupski trener je bio znatno manje optimističan nakon utakmice sa Realom.

“To je ozbiljna povreda, stvarno ozbiljna povreda. On je u bolnici, na rendgenskom snimanju. Ili je u pitanju ključna kost ili rame. Ali ne izgleda dobro”, rekao je Klopp, a preneo Reuters.

“Mi smo izgubili vrlo važnog igrača, kao što je i Egipat verovatno izgubio važnog igrača za Svetsko prvenstvo. Još uvek se nadam da nije tako”, dodao je Klopp.

Izvor: Agencije